Diensten

Knippen

De vacht wordt ingekort door middel van een rechte schaar of een effileer schaar. De hond kan volledig of gedeeltelijk geknipt worden. Dat is afhankelijk van de vachtconditie. 

Scheren 

Vaak als mensen het woord scheren horen denken ze dat de hond volledig kaal wordt. Dit hoeft echter niet zo. De vacht kan ook op een langere lengte geschoren worden. 

Als een hond in de vilt zit is er geen andere optie dan de hond geheel kort te scheren. Dat is voor de hond fijner, vilt is namelijk erg onaangenaam. 

Ontwollen

Honden zoals een Bernersennen, Golden retrievers, leonbergers etc. kunnen ontwold worden. Tijdens het ontwollen worden de losse, dode haren uit de vacht verwijderd.

Na de was en blaas beurt worden de lange plukken bij de poten weggeknipt. Indien gewenst kan de hond ook nog (bij)geknipt worden, denk aan de billen en buiklijn.

Na een ontwol beurt zal de hond ook minder verharen. Het verharen zal niet over zijn maar in ieder geval een stuk minder. Ook ziet de vacht er gelijk een stuk mooier, glanzender en gezonder uit na een trimbeurt. 

Plukken/Strippen

Rassen zoals een Cairn Terrier, Ruwharige teckel en spaniels worden (deels) geplukt.

Tijdens het plukken wordt de bovenste laag met ''plukrijpe'' haren er met de hand uitgeplukt. Als de bovenste laag plukrijp is doet dit geen pijn voor de hond, de haren laten dan namelijk al los. 

Als een hond met een plukvacht geschoren wordt, verandert de haarstructuur van de hond. Dit wordt dus enkel gedaan als er medische redenen voor zijn. 

Borstelen/Kammen

Honden met een lange vacht bijhouden is een heel werk. Mocht u het zelf lastig vinden om deze bij te houden, dan kan de hond bijvoorbeeld elke 4 weken langskomen voor een borstel beurt. Zo blijft de hond uit de klit en kan hij in een mooi model blijven. 

!let op! honden met vilt kunnen niet uitgeborsteld worden, dit doet erg veel pijn bij de hond. 

Puppy beurt

Een puppy beurt vindt plaats tussen de 12 en 16 weken. Tijdens een puppybeurt kan de hond wennen aan de geluiden, geuren en materialen die voorkomen in het trimsalon. Tijdens een puppybeurt word de pup geborsteld, nageltjes geknipt en de voetzooltjes worden geschoren. 

Verder mag de pup de trimsalon verkennen en kennismaken met de trimster. Indien gewenst kan de pup ook een wasbeurt krijgen.